Prisipažinsiu… Aš niekada nevalgiau anakardžių vištienos kinų restorane, todėl nežinau, koks jos skonis turi būti. Mačiau daug anakardžių vištienos nuotraukų, keliaujančių aplink Pinterestą, ir jos atrodė gerai. Užuot spustelėjus nuorodą, kad pamatyčiau receptą, kuriam tikriausiai reikalinga soda, nusprendžiau eksperimentuoti ir sukurti savo anakardžių vištienos receptą.
Tai vienas iš nedaugelio receptų, kurie man patiko iš pirmo karto. Skonis tikrai puikiai dera su gardžiu česnaku, imbieru ir klevų sirupo saldumu. Salotos kaip įvyniojimas yra puikus traškus priedas prie saldžios ir pikantiškos vištienos.
Šis receptas greitai tapo šeimos mėgstamiausiu mūsų namuose!
Vištiena, maišoma, kepama suvyniota
Mes gaminame daug keptų bulvyčių, nes tai lengvas ir sveikas savaitės vakaro patiekalas. Šis receptas yra panašus į kepimo masę, išskyrus tai, kad tai yra rankinė versija (kaip taco). Jei esate pripratę prie kiniško maisto išsinešimui, šiame recepte pastebėsite keletą skirtumų. Geriausia anakardžių vištiena prasideda nuo tikrų maisto ingredientų!
Vietoj paruošto austrių padažo ar hoisin padažo čia gaminame savo česnakinį padažą. Vietoj mažai natrio turinčio sojos padažo kaip pagrindą mėgstu naudoti tamari arba kokoso aminorūgštis. Jie turi tą patį skonį, bet be sojos. Ir vietoj to, kad pradėčiau nuo augalinio aliejaus nepridegančioje keptuvėje, aš renkuosi kokosų aliejų.
Jei nerandate bibb salotų, tiks ledkalnio, romėnų ar kitų lapų salotos. Man patinka sviestinis „Bibb“ salotų traškumas ir jaučiu, kad jis puikiai išsilaiko laikinam įvyniojimui.
Vištienos parinktys
Tokiuose receptuose dažnai naudoju vištienos krūtinėlę be kaulų. Paprastai turiu po ranka ir tai greitas ir paprastas baltymų šaltinis. Vištienos šlaunelės taip pat yra geras pasirinkimas, o jų skonis yra sultingesnis dėl riebumo.
Tikriausiai galite rasti ekologiškos vištienos savo vietinėje bakalėjos parduotuvėje, bet aš paprastai manau, kad ganyklose užaugintos mėsos pasirinkimas yra pigesnis iš vietinių ūkininkų. Jei savo vietovėje neturite gero ūkininko turgaus, yra sveikų internetinių variantų, kurie mėsą pristatys tiesiai į jūsų duris!
Daugumoje anakardžių vištienos receptų reikalaujama, kad vištieną prieš kepant reikia apkepti. Nemanau, kad šis žingsnis reikalingas. Kepimą greičiau praleisti, nes tokiu būdu man nereikia virti vištienos partijomis. Ir tai paprastas būdas nevalgyti nesveikų grūdų.
Anakardžių vištienos salotų įvyniojimo receptas
Naminė anakardžių vištiena išsinešimui, patiekiama kaip salotų įvyniojimas lengvam ir gaiviam patiekalui.
Ingridientai
- 2 TBSP sviesto (arba kokosų aliejaus)
- 1 lb vištienos krūtinėlės (arba šlaunys, kubeliais)
- ½ puodelis anakardžių
- 4 dideli lapai bibb salotos
Instrukcijos
-
Didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą arba kokosų aliejų.
-
Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, dažnai maišydami, kol iškeps.
-
Sudėkite padažo ingredientus į vidutinio dydžio dubenį ir išmaišykite.
-
Kai vištiena iškeps, supilkite padažą į keptuvę.
-
Virkite ir maišykite ant vidutinės ugnies ir leiskite padažui sutirštėti.
-
Kai padažas sutirštės, įmaišykite anakardžius.
-
Gatavą anakardžių vištieną leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite salotų lapuose.
-
Jei norite, papuoškite svogūnais arba žaliais svogūnais.
Mityba
Kalorijos: 356kcalAngliavandeniai: 21gBaltymas: 30gRiebalai: 17gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gTrans-riebalų: 0.2gCholesterolis: 88mgNatris: 1009mgKalis: 687mgPluoštas: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 706TVVitamino C: 2mgKalcis: 45mgGeležis: 2mg
Daugiau tokių receptų
Ieškote daugiau lengvų vakarienės receptų? Štai keletas mūsų mėgstamiausių kinų maisto kopijų!
Ar kada nors gaminote vištieną iš anakardžių? Ar jums patinka salotų įvyniojimai? Pasidalinkite žemiau!