Mano vaikai pastaruoju metu elgetauja ledų. Kadangi daugelis mūsų šeimos vasaros užsiėmimų yra susiję su buvimu lauke karštyje ir drėgme, nusprendžiau, kad braškių ledų pertraukėlė yra tinkama. Šie tikri maistiniai ledai praleidžia raudonų maistinių dažų versiją iš bakalėjos parduotuvės. Skanaujate tik šviežias uogas ir kreminę tekstūrą.
Naminių braškių ledų recepto ingredientai
Šie kokosų pieno ledai yra panašūs į mano originalius sviestinius pekano riešutus (šeimos mėgstamiausius). Tačiau šiuose naminiuose braškių leduose panaudotos mūsų turimos nuostabios sezoninės braškės. Braškėse natūraliai daug vitamino C, kalio ir maistinių skaidulų. Be to, receptas yra be pieno.
Jei jūsų šeima valgo pieno produktus, kokosų pieną galite pakeisti žaliu nenugriebtu pienu ir riebia grietinėle arba plakta grietinėle. Vietoj kokosų pieno išbandykite 2 puodelius grietinėlės ir 1 ir 1/3 puodelio nenugriebto pieno. Kad pienas liktų žalias, galite praleisti gaminimo dalį. Jei nenorite virti pieno, būtinai naudokite ganyklose išaugintus kiaušinius iš sveiko šaltinio, kuriuo pasitikite. Vietinis ūkininkų turgus yra vienas iš geriausių variantų.
Kai kurie žmonės renkasi variantą be kiaušinių, tačiau kiaušiniai tikrai suteikia kremiškumo, nes kuriame kremo pagrindą.
Ledų kūriniai
Jūs tikrai galite tai padaryti su bet kokiomis uogomis ar vaisiais. Persikų ledai, mangai ar avietės yra tik keletas ledų skonio variantų. Braškių skonis yra mano mėgstamiausias.
Kadangi šiame recepte naudojamos šviežios braškės (o ne dirbtiniai dažikliai), jis nebus ryškiai rausvas. Ir jei turite tik šaldytas braškes, galite jas atšildyti, nusausinti ir, jei norite, naudoti.
Pasibaigus plakimo laikui, pabandykite į ledų aparatą įdėti keletą kubeliais pjaustytų braškių.
Pasirinkite savo metodą
Yra keli skirtingi šių ledų gaminimo būdai. Būtina jį kažkaip sumaišyti, kitaip gausite ledo kristalų gabalėlių.
- Jei turite ledų gaminimo aparatą, mišinį atvėsinkite ir supilkite į ledų dubenį. Laikykitės gamintojo nurodymų ant savo įrenginio. Turime šį Cuisinart ledų gaminimo aparatą.
- Jei neturite ledų gaminimo aparato (arba net jei turite), išbandykite šį paprastą skardinės metodą, skirtą ledams gaminti rankomis. Tik nenaudokite jų recepto 😉
- Jei norite neplakti, taip pat galite išbandyti virtuvinį kombainą. Kai pagaminsite kremo pagrindą (kiaušinius, kokosų pieną, druską ir saldiklį), užšaldykite mišinį daugkartiniame silikoniniame maišelyje. Būtinai pašalinkite visą orą ir visiškai užšaldykite. Tada suskaidykite kremo mišinį į gabalus ir sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį kartu su braškių tyre ir vanile. Sumaišykite iki vientisos masės ir laikykite šaldiklyje saugiame inde.

Braškių ledų su kokosų pienu receptas
Šiuose paprastuose braškių leduose yra šviežių braškių ir natūralių saldiklių, kad būtų skanus skanėstas. Naudokite kokosų pieną be pieno arba naudokite įprastą pieną.
Instrukcijos
-
Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies kaitinkite kokosų pieną ir medų arba kokosų cukrų, kol mišinys įkais ir cukrus ištirps. Neleiskite šiam užvirti!
-
Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir sutrinkite kiaušinių tryniuose, kad susidarytų kremo pagrindas. Norėdami tai padaryti, plakite kiaušinių trynius vidutinio dydžio dubenyje šluotele iki vientisos masės. Nuolat plakdami, po truputį įpilkite 1 puodelį karšto kokosų pieno mišinio, kol visiškai susimaišys ir taps vientisa.
-
Supilkite saldintą pieno ir kiaušinių mišinį į keptuvę ir švelniai kaitinkite ant mažos ugnies, kol šiek tiek sutirštės, nuolat maišydami. Vėlgi, neleiskite šiam užvirti. Tu plaksi kiaušinienę!
-
Tuo tarpu šviežias braškes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
-
Kokosų pieno mišinį nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę.
-
Supilkite mišinį į maišytuvą su braškių tyre. Maišykite tik tol, kol susimaišys ir visiškai vientisa.
-
Leiskite mišiniui atvėsti šaldytuve mažiausiai 1 valandą arba kol visiškai atvės.
-
Atvėsusį mišinį supilkite į ledų gaminimo aparatą ir pagal gamintojo nurodymus sukrėskite ledus. Kai baigsite, tai turėtų būti minkšto patiekalo konsistencija.
-
Prieš patiekdami užšaldykite 1 valandą, kad sutvirtėtų. Taip pat galite naudoti virtuvinį kombainą arba skardinių metodą (žr. pastabas).
Pastabos
- Skardinės metodas
- Virtuvės kombaino metodas: kai pagaminsite kremo pagrindą (kiaušinius, kokosų pieną, druską ir saldiklį), užšaldykite mišinį daugkartiniame silikoniniame maišelyje. Būtinai pašalinkite visą orą ir visiškai užšaldykite. Tada suskaidykite kremo mišinį į gabalus ir sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį kartu su braškių tyre ir vanile. Sumaišykite iki vientisos masės ir laikykite šaldiklyje saugiame inde.
Mityba
Patiekimas: 1patiekimasKalorijos: 298kcalAngliavandeniai: 23gBaltymas: 4gRiebalai: 23gSotieji riebalai: 19gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 97mgNatris: 18mgKalis: 288mgPluoštas: 1gCukrus: 19gVitaminas A: 134TVVitamino C: 22mgKalcis: 36mgGeležis: 4mg
Norite daugiau ledų?
Ar kada nors gaminote savo naminius ledus? Koks tavo mėgstamiausias skonis? Pasidalinkite žemiau!