Man patinka įdaryti grybai kaip skanus garnyras ar užkandis. Kai jie yra įdaryti krabų mėsa, jie taip pat gali būti naudojami kaip pagrindinis patiekalas. Šie įdaryti portobello grybai pasižymi lydytu mocarelos sūriu ir vyšniniais pomidorais, kad būtų skani Caprese versija.
Įdaryti Portobello grybai
Kalbant apie grybus, yra tiek daug skirtingų įdarų variantų. Daugelyje receptų naudojami panko džiūvėsėliai, bet aš pastebėjau, kad jie tokie pat skanūs ir be jų. Norėdami suteikti kremiškumo, galite naudoti parmezano sūrį, kreminį sūrį arba ožkos sūrį. Arba išmėginkite įdarui daržovių, kubeliais pjaustytų artišokų širdelių arba troškintų raudonųjų paprikų. Jie taip pat puikūs su trupučiu šviežių petražolių arba balzamiko acto.
Ši „Caprese“ grybų versija yra mažai angliavandenių, be glitimo ir tinkama keto. Man patinka juos užbaigti lengva naminio aviečių vinaigreto šlakeliu. Taip pat po virimo galite įdėti šiek tiek šviežių kapotų raudonėlių arba šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Česnaku užpiltas sviesto padažas suteikia jiems dar vieną skonio sluoksnį. O lydyta mocarela kartu su aštriais pomidorais ir kvapniais bazilikais skonis toks geras.
Įvairių rūšių grybai
Šiam receptui naudoju didelius portobello grybus. Jų dydis ir mėsos skonis tikrai tinka. Galite naudoti ir kitų rūšių grybus. Tipiški baltieji grybai, kuriuos matote bakalėjos parduotuvėje, yra tiesiog kūdikių portobellos versija. Jei paliekami subręsti, baltieji grybai pradeda tamsėti ir įgauna didesnį skonį. Šis vidurinis grybas parduodamas kaip cremini grybai. Tada, kai jie visiškai išsivysto, jie tampa portobello grybais.
Taigi portobelės turi daugiausia grybų skonio ir mažiausiai vandens. Jei pageidaujate, šiam receptui galite naudoti baltuosius grybus, kreminius grybus arba mažylius.
Grybų paruošimas
Kai turėsite grybų, kitas žingsnis yra paruošti juos įdaryti! Pradėsite nuo grybo stiebo pašalinimo… pakankamai paprasta. Mėgstu juos pasitaupyti kitiems patiekalams, pavyzdžiui, troškinimui ar omletui.
Tada galite greitai nuplauti grybus, kad pašalintumėte nešvarumus. Tradiciškai rekomenduojamas grybų valymo būdas yra tiesiog nuvalyti išorę drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Grybai labai gerai sugeria vandenį, todėl panardinti juos į vandenį gali turėti įtakos skoniui.

Caprese įdarytų Portobello grybų receptas
Linksmas ir skanus klasikinių Caprese pomidorų, mocarelos ir baziliko skonių perteikimas. Viskas įkimšta į portobello grybų kepurėlę ir paskrudinta orkaitėje, kad būtų išsilydęs, pikantiškas skanėstas.
Ingridientai
- 6 portobello grybų kepurėlės
- 2 TBSP sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
- 2 gvazdikėliai česnako (maltas)
- ½ puodelis mini švieži mocarelos rutuliukai
- ½ puodelis vyšniniai pomidorai
- ¼ šaukštelis druskos
- 4 lapai šviežio baziliko (plonais griežinėliais)
- 2 TBSP aviečių vinigretas (neprivaloma)
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F.
-
Šaukštu išimkite grybų žiaunas iš portobello kepurėlių vidinės pusės.
-
Nedideliame puode sumaišykite sviestą arba alyvuogių aliejų ir susmulkintą česnaką.
-
Kaitinkite ant silpnos ugnies ir troškinkite 2-3 minutes, kol česnakas taps kvapnus, bet neparudavęs ir traškus.
-
Kiekvieną grybo kepurėlę iš vidaus ir išorės ištepkite česnakiniu sviestu, sudėkite gatavus grybus į orkaitei atsparią keptuvę arba kepimo skardą.
-
Mocarelos rutuliukus perpjaukite per pusę ir supjaustykite vyšninius pomidorus.
-
Kiekvieną grybo kepurėlę užpilkite mocarela ir pomidorais bei pabarstykite druska.
-
Grybus kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol sūris išsilydys ir grybai suminkštės.
-
Išvirtus grybus papuoškite griežinėliais pjaustytu baziliku ir, jei norite, apšlakstykite aviečių vinigretu.
Pastabos
- Taip pat galite naudoti keletą mažesnių kūdikių varpelių kąsnio dydžio užkandžiams.
- Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve.
Mityba
Kalorijos: 88kcalAngliavandeniai: 5gBaltymas: 4gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gTrans-riebalų: 0.2gCholesterolis: 17mgNatris: 238mgKalis: 346mgPluoštas: 1gCukrus: 4gVitaminas A: 258TVVitamino C: 3mgKalcis: 55mgGeležis: 0.4mg
Kokie yra jūsų mėgstamiausi įdarytų grybų įdaro variantai? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!