Skip to content
Home » Chorizo ​​ispaniški ryžiai (su žiediniais kopūstais)

Chorizo ​​ispaniški ryžiai (su žiediniais kopūstais)

  • by

Užaugęs Teksase, pamilau meksikietiško maisto skonį. Nors nuo to laiko kelis kartus persikėliau, meksikietiški patiekalai dažnai pasirodo ant mūsų pietų stalo. Šis ispaniškų ryžių receptas su chorizo ​​yra puikus garnyras prie tų tacos.

Ispaniški ryžiai vs meksikietiški ryžiai

Autentiški naminiai ispaniški ryžiai kartais prideda šafrano, kad būtų ryški geltona spalva. Meksikietiškuose ryžių receptuose spalvai ir skoniui suteikti naudojami kubeliais supjaustyti pomidorai ir kmynai. Jie abu yra skanūs, bet gali šiek tiek supainioti, kai internete ieškote naujo recepto. Terminai ispaniški ryžiai ir meksikietiški ryžiai dažnai vartojami pakaitomis.

Ir jei „Google“ ieškosite restorano stiliaus ispaniškų ryžių, greičiausiai gausite receptą, kuriame naudojama pomidorų pasta arba padažas, o ne šafranas. Tada yra receptų, kuriuose dedama čili miltelių ar net raudonėlio. Kad ir kaip norėtumėte tai pavadinti, šis paprastas ispaniškų ryžių su chorizo ​​receptas yra skanus!

Lengvi meksikietiški ryžiai su žiediniais kopūstais

Ko negali padaryti žiediniai kopūstai? Šį ryžių patiekalą galima gaminti dviem skirtingais būdais. Aš gaminu iš žiedinių kopūstų ryžių, bet taip pat įtraukiau nurodymus, kaip tai padaryti su jazminų baltais ryžiais. Gamindama tokius patiekalus kaip kepti ryžiai man labiau patinka baltieji ryžiai, o ne rudieji ryžiai ar ilgagrūdžiai ryžiai. Daugiau apie mano mintis apie baltuosius ryžius galite perskaityti čia.

Žiediniai kopūstai yra puiki mažai angliavandenių turinti versija, kuri prideda prie jūsų valgio daugiau daržovių. O baltieji ryžiai gražiai sugeria skonius iš pomidoro ir sultinio. Darykite tai, kas tinka jūsų šeimai.

Kaip patiekti ispaniškus ryžius

Kai kuriuose ispaniškuose ar meksikietiškuose ryžių receptuose mėsa visiškai praleidžiama, tačiau su chorizo ​​ji skanu. Tai suteikia papildomo skonio ir gražaus baltymų kiekio. Iš tikrųjų yra du skirtingi chorizo ​​tipai.

Meksikietiškas chorizo ​​yra minkštas, jame naudojama žalia kiauliena, pagardinta actu ir čili pipirais. Ispaniškas chorizo ​​paprastai rūkomas, todėl jis yra kietesnis ir riebesnis. Ispaniškas chorizo ​​taip pat įgauna skonį iš česnako ir rūkytos paprikos.

Abu variantai aštrūs. Jei jūsų šeima nėra aštraus skonio mėgėja, ieškokite neaštrios chorizo ​​versijos. Jie tiesiog pagardinti tokiais prieskoniais kaip česnakai ir paprika, be aitriųjų paprikų.

Jūs netgi galite pridėti susmulkintos vištienos, juodųjų pupelių ar maltos jautienos, jei tai viskas, ką turite.

Su kai kuriais priedais, pavyzdžiui, grietine ir avokadu, šis paprastas receptas yra pagrindinis patiekalas. Arba laikykite jį kaip garnyrą ir valgykite kartu su enchiladomis, burrito ar fajitas.

Sandėliavimas ir likučiai

Šis receptas gerai pašildomas ir skonis toks pat geras kitą dieną. Diena ar dvi šaldytuve suteikia dar daugiau laiko skoniams susigerti į žiedinius kopūstus ar ryžius.

Norėdami pašildyti, sudėkite ryžius į keptuvę su trupučiu vandens arba vištienos sultinio. Virkite ant silpnos ugnies, kol sušils. Jūs nenorite ryžių pervirti, kitaip jie taps purūs. Likusius ispaniškus ryžius laikykite sandariame inde šaldytuve.

Daugiau meksikietiškų patiekalų

Ieškote daugiau receptų kitam taco antradieniui? Išbandykite vieną iš šių sveikų ir skanių variantų!

Ispaniškų ryžių receptas

Ispaniškų žiedinių kopūstų ryžiai su Chorizo ​​receptu

Katie Wells

Žiediniai ryžiai su kmynais, pomidorų padažu ir aštriu chorizo ​​gali būti skanus užkandis ar garnyras.

Paruošimo laikas 12 minučių

Virimo laikas 18 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Kursas Vakarienė, pietūs, garnyras

Virtuvė meksikiečių

Porcijos 4

Kalorijos 405 kcal

Ingridientai

Neprivalomi priedai

  • Grietinė
  • Avokadas
  • Žaliųjų citrinų sultys
  • Cilantro
  • Žalieji svogūnai
  • Jalapeno (kubeliais)

Instrukcijos

  • Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite chorizo, retkarčiais pamaišydami ir trupindami, kol beveik iškeps.

  • Sudėkite svogūną, papriką, česnaką ir, dažnai maišydami, patroškinkite 2–3 minutes.

  • Įdėkite žiedinių kopūstų ryžius, pomidorų padažą, vištienos sultinį, kmynus, čili miltelius, papriką, druską ir virkite, dažnai maišydami apie 10 minučių.

  • Jei norite, užpilkite papildomais priedais ir mėgaukitės!

Pastabos

Jei norite naudoti jazmininius ryžius, o ne žiedinius kopūstus, naudokite 2 puodelius nevirtų ryžių ir padidinkite pomidorų padažą iki 1 puodelio, o sultinį – iki 2 puodelių. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki ugnies. Uždenkite ir virkite 25-30 minučių.

Mityba

Kalorijos: 405kcalAngliavandeniai: 16gBaltymas: 20gRiebalai: 29gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.2gCholesterolis: 71mgNatris: 1225 mmgKalis: 550mgPluoštas: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 1884 mTVVitamino C: 100mgKalcis: 47mgGeležis: 2mg

Kokie yra jūsų mėgstamiausi chorizo ​​valgymo būdai? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!