Prieš daugelį metų maniau, kad nekenčiu Cezario salotų. Prieš savo tikras maisto dienas visiškai nemėgau salotų. Dabar tokie variantai kaip šios braškių fetos salotos reguliariai pasirodo valgymo plane. Cezario salotos su naminiu užpilu ir traškiomis romėnų salotomis yra dar viena mėgstamiausia, kurią mielai gaminu!
Klasikinės Cezario salotos
Cezario salotos buvo nuo 1920 m. Pirmą kartą jį sukūrė italų / meksikiečių šefas Caesar Cardini savo restorane „Tijuana“ Meksikoje. Šios traškios, aštrios salotos nuo tada buvo populiarios!
Tikras Cezario salotų padažas (ne parduotuvėse pirktas sojų pupelėmis) yra nuostabus ant salotų. Aš netgi mėgstu jį naudoti kaip daržovių padažą. Kreminis užpilas gaminamas iš aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, žalių kiaušinių trynių, šviežių citrinų sulčių, česnako skiltelių, parmezano ir ančiuvių filė. Jame gausu sveikų riebalų ir vitaminų.
Šis naminis Cezario salotų užpilas reikalauja kelių nuorodų, nepakenkiant skoniui. Naminis majonezas iš esmės yra alyvuogių aliejus, citrinų sultys ir kiaušinių tryniai. Taigi vietoj to, kad Cezario padažas būtų sukurtas visiškai nuo nulio, šiame recepte naudojamas naminis majonezas. Jei norite gauti daugiau baltymų ir probiotikų, dalį majonezo galite pakeisti graikišku jogurtu.
Vištienos Cezario salotos
Norėdami šį paprastą receptą iš garnyro paversti pagrindiniu patiekalu, tiesiog pridėkite šiek tiek baltymų. Supjaustyta vištienos krūtinėlė yra geras pasirinkimas. Savaitės pradžioje dažnai ruošiu vištieną dideliais kiekiais, ją susmulkinu ir visą savaitę laikau šaldytuve. Arba paruoškite jūros gėrybių variantą su lašiša, krevetėmis ar krabų mėsa.
Naminiai skrebučiai
Mes čia nelabai mėgstame duoną (ar daug grūdų). Jei tikrai trokštate klasikinių Cezario salotų su skrebučiais, yra ir sveikesnių variantų. Iš tradicinių Einkorn miltų pagaminta rauginta duona lengviau virškinama. Taip pat galite pagaminti skanius naminius skrebučius.
Norėdami pagaminti skrebučius:
- Duoną supjaustykite kubeliais ir sumeskite į didelį dubenį su gausiu šlakeliu alyvuogių aliejaus.
- Įberkite druskos ir juodųjų pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį. Česnakai, svogūnų milteliai ir itališki prieskoniai yra keletas idėjų.
- Paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės rudos spalvos ir apskrus.
E
Lengvas Cezario salotų receptas
Šios kreminės, aštrios naminės Cezario salotos yra skanus garnyras. Įdėkite vištieną, kad ji taptų salotomis.
Ingridientai
Cezario salotų padažo receptas
Cezario salotos
- romėnų salotos (nuplauti ir susmulkinti)
- tarkuoto parmezano sūrio
- skrebučiai (neprivaloma)
Instrukcijos
Cezario salotų padažas
-
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite maltą česnaką, ančiuvių pastą, citrinos sultis, Dižono garstyčias, Vusterio padažą, druską ir pipirus.
-
Naudodami panardintą trintuvą sutrinkite ingredientus dubenyje.
-
Sudėkite majonezą ir parmezano sūrį ir sutrinkite iki vientisos masės. Taip pat galite naudoti įprastą maišytuvą, jei tokį turite.
Surinkite salotas
-
Ant didelės lėkštės arba dubenyje padėkite apie 2 puodelius romėnų.
-
Ant viršaus uždėkite skrebučius ir tarkuotą parmezaną.
-
Apšlakstykite Cezario padažu ir sumaišykite.
-
Patiekite ir mėgaukitės!
Pastabos
- Ne visada naudoju skrebučius, bet dažnai savo salotas gaminu su bet kokiomis daržovėmis. Labai mėgstu pjaustytus agurkus ir Kalamata alyvuoges ant Cezario salotų.
- Informacija apie mitybą skirta tik padažui.
Mityba
Patiekimas: 2TBSPKalorijos: 134kcalAngliavandeniai: 1gBaltymas: 1gRiebalai: 14gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 3gTrans-riebalų: 0,03gCholesterolis: 10mgNatris: 226mgKalis: 18mgPluoštas: 0,03gCukrus: 0.2gVitaminas A: 37TVVitamino C: 1mgKalcis: 41mgGeležis: 0.1mg
Daugiau salotų receptų
Ieškote daugiau paprastų salotų receptų?
Ar esate Cezario salotų gerbėjas? Kokius priedus mėgstate ant jūsų? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!