Pastaruoju metu susiduriame su daugybe naujų iššūkių, kai vėl prisitaikome prie didžiulių gyvenimo pokyčių. Kadangi didžioji dauguma biuro darbų dabar atliekami namuose, daugeliui darbuotojų tai gali būti reikšmingas prisitaikymas, kai maistą teks ruošti patiems. Gali pasirodyti juokinga mintis, kad virtuvės šnypštimas ten yra, tačiau tai gali būti ypač sunku tiems, kurie prabangiai maitinosi darbo vietoje arba turėjo daug restoranų ir kavinių, iš kurių galima rinktis – o kai kuriems taip. gali būti net pirmas kartas, kai jiems kada nors teko gaminti maistą patiems.
Taigi, jei pastebėsite, kad valgio planavimas pastaruoju metu tampa spaudimo šaltiniu arba tiesiog valgote tą patį patogų maistą kartojasi, šis procesas gali būti naudingas, kad užduotis būtų daug lengvesnė, sveikesnė ir ekonomiškesnis.
#1 „Brainstorm“ mėgstamiausias maistas
Pradėkite užsirašydami kai kuriuos pageidaujamus pusryčių, pietų ir vakarienės variantus. Sugalvodami maistą, kurį mėgstate valgyti, galite prisiminti kai kuriuos patiekalus, kurių jau kurį laiką nevalgėte arba galbūt visai pamiršote! Puikus atspirties taškas yra pradėti įvairinti savo dabartinius pasirinkimus, taip pat priminti, kad mėgavimasis maistu yra svarbus mitybos aspektas ir visada turėtų būti įtrauktas į valgio ruošimo lygtį. Nepamirškite į minčių audrą įtraukti įvairių užkandžių – ir neatmeskite jokių variantų, atsižvelgdami į tai, ar, jūsų manymu, jų jau galima įsigyti. Pavyzdžiui – jums gali patikti bananų duona iš savo vietinės kavinės, bet ji numuštų kojines, kai supranti, kaip greitai ir lengvai galima iškepti skanią bananų duoną.
# 2 Galvok gerai
Dabar peržiūrėkite kai kuriuos patiekalus, kuriuos įtraukėte į sąrašą, ir paklauskite savęs, kokius patiekalus galėtumėte virti ir laikyti šaldytuve visą savaitę – pavyzdžiui, sriubas, karį, lazaniją, „powerballs“, kepinius, bananų duoną ir kt.
Pažiūrėkite, ar galite nustatyti bent du patiekalus ar užkandžius, kuriuos galėtumėte lengvai paruošti sekmadienį. Pavyzdžiui, 10–12 „powerballs“ partiją pagaminti užtruks 15 minučių, ji bus laikoma šaldytuve visą savaitę ir bus tiek greitų pusryčių, tiek sveikų užkandžių pasirinkimas. Lygiai taip pat karis su ryžiais gali būti puikus vakarienės pasirinkimas, bet taip pat skanus sumuštinių užpildas. Pakartotinis gaminimas nebūtinai reiškia, kad visą savaitę valgote tą patį – galite būti kūrybingi ir maišyti!
# 3 Galvok sveikai
Dabar paskutinį kartą peržiūrėkite savo galimybes ir apsvarstykite paprastus būdus, kaip šiuos patiekalus padaryti sveikesnius. Pastaruoju metu daug geriau suvokiame geros mitybos svarbą palaikant mūsų sveikatą ir stiprinant imuninę sistemą – tai kaip į šiuos patiekalus įtraukti daugiau maistinių medžiagų turinčio maisto?
Bendras vadovas yra „valgyti vaivorykštę“ – į kiekvieną valgį pridėkite daugiau spalvingų vaisių ir daržovių. Pavyzdžiui – dėti uogas ir sėklas į košę, pagardinti žalią kokteilį su spirulina ir goji uogomis, pridėti česnako, brokolių ir špinatų į karį, gerti žolelių arbatas ir pan.
#4 Sukurkite savo valgymo žemėlapį
Kai baigsite pradinį minčių šturmą (maks. 5–10 min.) – galite pabandyti sudaryti apytikslį pagrindinių darbo savaitės valgių ir užkandžių planą tvarkaraščio formatu. Į savo ateinančios savaitės planą įtraukite pieštuką, atsižvelgdami į patiekalus, kuriuos nusprendėte gaminti porcijomis.
Šiuo metu galite jausti tam tikrą pasipriešinimą ir galbūt net abejoti, ar tam reikia pastangų – bet kaip ir kiekvienas naujas įgūdis, kuo daugiau tai praktikuosime, tuo bus lengviau, o šiame etape investuotas laikas padės sutaupyti daug daugiau. laiko ir pinigų ilgainiui!
# 5 Padarykite savo pirkinių sąrašą
Galiausiai, kai suplanuosite valgio žemėlapį – užsirašykite pagrindinius ingredientus ir sukurkite pirkinių sąrašą. Per pastarąsias kelias savaites pirkinių internetu paklausa labai išaugo, todėl, jei nuspręsite pristatyti savo pirkinius, turite šiek tiek atidėti. Taip planuojant maistą, jūsų pristatymo užklausa gali būti užregistruota gerokai iš anksto, užtikrinant, kad maistas būtų pristatytas pakankamai laiko. Kad būtų patogiau, jūsų pirkinių sąrašas gali būti išsaugotas paskyroje, kad kiekvieną savaitę turėtumėte bazinį sąrašą, pagal kurį dirbti, todėl tai bus daug greitesnis procesas.
Išvada
Taigi, kaip jau buvo minėta, visa tai gali atrodyti svetima, kai esame taip įpratę prie begalinės maisto pagal poreikį pasiūlos, tačiau atlikę šiek tiek paprasto strateginio pakeitimo, galėsite greitai rasti naują griovelį ir galbūt pradėti Atraskite kai kuriuos snaudžiančius kulinarinius įgūdžius ir netgi smagiai leiskite laiką virtuvėje!