Skip to content
Home » Sudėtinio sviesto receptai su žolelėmis

Sudėtinio sviesto receptai su žolelėmis

Turinys[Hide][Show]

Sviestas mūsų namuose yra mėgstamiausias maistas. Jame gausu riebaluose tirpių vitaminų ir sveikatai naudingų riebalų. Sviestą naudoju gamindama maistą, ant daržovių ir net į kavą. Vienas iš būdų, kaip iš tikrųjų sustiprinti žaidimą sviestu, yra šie žolelių sviesto receptai. Pagaminti iš šviežių žolelių ir sviesto, jie puikiai tinka prie daržovių, keptų bulvių ir kt.!

Tai daug skaniau (ir sveikiau!) nei margarinas ar augaliniai aliejai.

Sudėtinis sviesto receptas

Neseniai nuėjau vakarieniauti į gražų restoraną ir nusprendžiau valgyti kepsnį. Jis buvo papildytas žolelėmis užpiltu sudėtiniu sviestu. Aromatintas sviestas su kepsniu ir daržovėmis buvo vienas geriausių dalykų, kuriuos kada nors turėjau.

Kadangi gurmaniški restoranų patiekalai tikrai ne itin dažnai patenka į biudžetą, nusprendžiau žolelėmis užpiltą mišinį sviestą atkurti namuose. Man patiko eksperimentuoti su įvairiais skonių deriniais. Iki šiol kai kurie skoniai, kuriuos bandžiau, yra česnakinių žolelių sviestas su šviežiu česnaku ir skrudintu česnaku. Medaus sviestas su šviežiu rozmarinu ir žiupsneliu jūros druskos taip pat buvo skanus!

Tiesiogine prasme galėčiau valgyti šiuos dalykus paprastai (ir kartais tai galiu padaryti).

Pikantiškiems patiekalams sudėtinis sviestas suteikia papildomo skonio. Be to, jūs gaunate visą įvairių šviežių arba džiovintų žolelių naudą sveikatai ir tai yra puikus pristatymas. Čia tiks ir sūdytas, ir nesūdytas sviestas. Jei niekada to nebandėte, skirkite kelias minutes ir pagardinkite sviestą!

Keletas pastabų, kurias radau pakeliui:

  • Prieš maišydami su žolelėmis, svarbu užtikrinti, kad sviestas būtų minkštas, bet nevisiškai ištirpęs. Minkšto sviesto naudojimas sustiprina skonį ir palengvina procesą.
  • Įpilkite arbatinį šaukštelį aukštos kokybės alyvuogių aliejaus, kad gautumėte geriau tepamą sudėtinį sviestą ir puikų skonį.
  • Šaldytuve tai ilgai nelaikys, nes mūsų namuose dažnai suvalgoma per kelias valandas.

Žolelių sviesto skoniai

Yra tiek daug skirtingų variantų, kai kalbama apie sudėtinį sviestą! Galite pagaminti tiek saldų, tiek pikantišką versiją tiek saldžiam, tiek pikantiškam maistui. Štai keletas prieskonių, kuriuos reikia išbandyti. Toliau pateiktose receptų pastabose taip pat įtraukiau daugiau skonių derinių.

  • Kalendra, laimo sultys ir čili milteliai
  • Česnako skiltelės ir askaloniniai česnakai
  • Citrinų sultys ir juodieji pipirai
  • Raudonėlis, bazilikas ir parmezano sūris (tarkuotas)
  • Medus, rozmarinas ir žiupsnelis jūros druskos

Kaip naudoti sudėtinius sviesto receptus

Aš naudoju sudėtinio sviesto receptus beveik viskam, kas pikantiška. Štai keletas idėjų, kaip naudoti sudėtinį sviestą. Tiesiog pridėkite sočią gabalėlį ir leiskite sviestui veikti.

Sudėtiniai_sviesto_receptai

Sudėtinio sviesto receptai su žolelėmis

Žolelių užpiltas sviestas sujungia pikantišką sviesto sodrumą su įvairių žolelių gaivumu ir intensyviu skoniu, kad būtų skanus ir paprastas pagardas.

Porcijos

Ingridientai

  • ½ puodelis sviesto (suminkštintas iki kambario temperatūros)
  • 1 TBSP švieži baziliko lapeliai
  • 1 TBSP šviežios petražolės
  • 1 TBSP šviežių česnakų
  • 1 gvazdikėlis česnako (smulkiai sumaltas)
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejus (neprivaloma)

Instrukcijos

  • Suminkštinkite sviestą iki kambario temperatūros ir sudėkite į vidutinį dubenį.

  • Visas žoleles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį su sviestu.

  • Susmulkinkite česnaką kuo smulkiau ir suberkite į dubenį.

  • Jei naudojate, įpilkite alyvuogių aliejaus į dubenį ir maišykite, kol visos žolelės tolygiai susimaišys.

  • Supilkite žolelių sviesto mišinį į pergamentinio popieriaus vidurį.

  • Sviestą paskleiskite į 6–8 colių ilgio rąstą ir apvoliokite pergamentiniame popieriuje.

  • Šaldykite bent keturias valandas (jei įmanoma, per naktį).

  • Patiekite ant mėsos, daržovių, ryžių ar bet ko kito, kas gerai skamba!

  • Žr. toliau pateiktus variantus.

Mityba

Mitybos faktai

Sudėtinio sviesto receptai su žolelėmis

Kiekis vienai porcijai (0,5 TBSP)

Kalorijos 54
Kalorijos iš riebalų 54

% Kasdieninė vertė*

Riebalai 6g9 %

Sotieji riebalai 4g25 %

Transriebalai 0,2 g

Polinesočiųjų riebalų 0,2 g

Mononesočiųjų riebalų 2g

Cholesterolis 15 mg5 %

Natrio 46 mg2 %

Kalis 5 mg0 %

Angliavandeniai 0,1 g0 %

Skaidulos 0,02g0 %

Cukrus 0,01g0 %

Baltymas 0,1 g0 %

Vitaminas A 213 TV4 %

Vitamino C 1 mg1 %

Kalcis 3 mg0 %

Geležis 0,03 mg0 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Pastabos

Skonio variantai (sumaišykite juos vietoj aukščiau pateiktame recepte nurodytų žolelių):

  • Vienos ekologiškos citrinos ir vienos ekologiškos žaliosios citrinos žievelės (puikiai tinka žuvims)
  • 3 VŠ skrudintų pekano riešutų arba graikinių riešutų, smulkiai pjaustytų, ir 2 VŠ medaus
  • 1 šaukštelis šviežių petražolių, česnako, rozmarino ir estragono, smulkiai pjaustytų
  • 2 VŠ šviežių mėtų, smulkiai pjaustytų, ir 1 Š.Š. citrinos žievelės (puikiai tinka ėrienai)
  • 3 VŠ šviežių krapų, smulkiai pjaustytų, ir 1 VŠ apelsinų arba citrinų žievelės (puikiai tinka prie žuvies ar daržovių)

Ar kada nors bandėte sudėtinį sviestą? Su kokiais mėgstamiausiais patiekalais jį valgote? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!