Turinys[Hide][Show]
Mūsų mažo miestelio miesto aikštėje yra nedidelis vietinis restoranas su neįprastu maistu ir tokia pat įdomia atmosfera. Ir čia yra geriausias jūros gėrybių biskas mieste. Jie taip pat turi žudantį sriracha majonezą, bet aš nebuvau įsimylėjęs kai kurių ingredientų.
Sriracha Mayo
Mayo gali būti puikus pagardas, pilnas sveikų riebalų iš kiaušinių ir aliejaus. Tačiau daugumoje komercinių versijų naudojami labai perdirbti augaliniai aliejai, tokie kaip rapsų ar sojų pupelės, ir jie toli gražu nėra sveiki. Laimei, majonezas yra paprastas pagardas, kurį galima pasigaminti namuose iš sveikų ingredientų, ir po kelių bandymų man pavyko palyginti lengvai atkurti šį aštrų majonezą.
Kas yra Sriracha?
Sriracha yra azijietiškas raudonųjų čili pipirų ir česnakų padažas, kurio šaknys yra Vietnamo ir Tailando virtuvėje. Per pastaruosius kelerius metus jis greitai tapo populiariu pagardu JAV. Šis padažas, pavadintas miesto, kuriame jis iš pradžių buvo pagamintas, vardu Si Racha, buvo atvežtas į JAV devintajame dešimtmetyje. Iki pastarųjų kelerių metų ji vis dar buvo gana neaiški, kol susilaukė kultinio sekėjų.
Jis aštrus kaip Tabasco padažas, bet kitokio skonio. Dabar šį padažą galite rasti daugelyje vietinių bakalėjos parduotuvių ir internete. Daugelyje restoranų yra patiekalų su sriracha padažu. Jei dar nebandėte, rekomenduočiau šį majonezo padažo receptą kaip švelnų įvadą į šį saldų ir aštrų česnakinį padažą. Kai kuriuose prekės ženkluose yra konservantų arba daug cukraus, todėl būtinai patikrinkite etiketę.
Štai pamoka, kaip pasigaminti Sriracha nuo nulio (tai labai paprasta!).
Naminis Mayo
Šio recepto pagrindu išplakiau paprastą naminį majonezą, bet galite naudoti ir iš anksto paruoštą majonezą, jei rasite kokybiško. Šį Primal Kitchen Avocado Oil Mayo naudojau receptuose. Radau, kad pagal šį receptą geriausiai tinka naminis majonezas, bet tiks bet koks majonezas. Jei naudojate paruoštą majonezą, išbandykite 1 ir 2/3 puodelio majonezo kaip šio sriracha majonezo pagrindą.
Majonezas taip pat yra vienas iš lengviausiai pritaikomų prieskonių. Yra begalė būdų, kaip pridėti šviežių arba džiovintų žolelių ir prieskonių, kad sukurtumėte skirtingus skonių derinius. Nors kečupas yra daugelio vaikų pasirinktas pagardas, aš pastebėjau, kad manasis labiau patinka majonezui. Ypač kai jis pagardintas kai kuriais jų mėgstamais prieskonių deriniais. Be to, tai paprastas būdas į savo patiekalus įmaišyti maitinamųjų riebalų ir vengti daugumoje prieskonių esančių saldiklių.
Kai kurie iš mūsų mėgstamiausių majonezo variantų yra šie:
Šie skonio variantai gali paįvairinti pagrindinį vištienos arba tuno salotų receptą. Aromatintas majonezas taip pat puikiai tinka užkandžiams, saldžiųjų bulvių bulvytėms ar padažams prie keptos žuvies. Jie taip pat puikiai skanūs ant naminių svogūnų žiedų (keptų arba keptų ore), žuvies taco ir gruzdintų bulvyčių.
Kaip pasigaminti Sriracha Mayo
Šis receptas tikrai lengvas ir skanus (o svarbiausia – maistingas!). Žinoma, paruoštas majonezas yra dar greitesnis, bet manau, kad verta skirti keletą papildomų minučių pasigaminti patiems. Į naminį majonezą dažniausiai dedu citrinos sultis arba obuolių sidro actą, tačiau šioje versijoje naudojamos laimo sultys. Jis puikiai papildo sriracha padažo skonį ir padeda sumažinti aliejaus riebumą.
Aš taip pat naudoju česnako miltelius, nes taip lengviau, bet jei norite, galite įmaišyti česnako skiltelę.
Vis dėlto gamindami aliejų pilkite labai, labai lėtai! Tai tikrai turi prasidėti nuo lašelio vienu metu, o tada labai plona aliejaus srove. Jei pridėsite per greitai, emulsija sulaužys.
Vis dėlto sunkiausia yra nuspręsti, ką pirmiausia pasinerti į jį!
Sriracha Mayo receptas
Skaniai saldus, pikantiškas ir šiek tiek aštrus sriracha majonezas. Šiame nesudėtingame recepte dera sveikas naminis majonezas su sriracha, kad būtų galima pamirkyti ar padažą, kuris skanus beveik ant bet ko.
Instrukcijos
-
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Atšaldykite arba užšaldykite baltymus pagal kitą receptą, pavyzdžiui, kokoso makaronus.
-
Kiaušinių trynius sudėkite į maišytuvą arba dubenį, skirtą naudoti su panardintu trintuvu, ir plakite iki vientisos masės.
-
Įpilkite acto, garstyčių ir prieskonių ir sumaišykite iki vientisos masės.
-
Lėtai įlašinkite aliejų po vieną lašą, kol trintuvas arba panardinamasis trintuvas veikia mažai.
-
Kai mišinys emulsuojasi ir sutirštėja, padidinkite aliejaus kiekį iki šlaplės.
-
Kai supilamas visas aliejus, supilame sriracha ir laimo sultis.
-
Mažai plakite iki vientisos masės.
-
Laikyti sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Pastabos
Jei jums patinka aštresnis naminis sriracha majonezas, padidinkite sriracha čili padažą. Jei norite, kad padažas būtų ne toks aštrus, naudokite vos kelis šaukštus sriracha (ar mažiau).
Mityba
Patiekimas: 2TBSPKalorijos: 181kcalAngliavandeniai: 1gBaltymas: 1gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gTrans-riebalų: 0.1gCholesterolis: 49mgNatris: 178mgKalis: 15mgPluoštas: 0.1gCukrus: 0.1gVitaminas A: 72TVVitamino C: 3mgKalcis: 7mgGeležis: 0.2mg
Ar jums patinka Sriracha? Ar kada bandėte patys pasigaminti prieskonių? Pasidalinkite žemiau!