Turinys[Hide][Show]
Jau ne kartą dainavau liaupses meksikietiškam maistui ir šios kiaulienos karnitos niekuo nesiskiria. Pagaminta iš lėtai virtos kiaulienos mentės, troškintos skaniuose prieskoniuose, tai yra šeimos mėgstamiausia. Mano versija yra tradicinių kiaulienos karnito receptų posūkis ir skanus tacos, Chipotle stiliaus burito dubenėliuose ir kt.
Kas yra kiaulienos karnitai?
Paprasčiau tariant, tai meksikietiška plėšytos kiaulienos versija. Tačiau vietoj to, kad mėsa būtų lėtai kepama ir patiekiama tokia, kokia yra, reikia atlikti kelis papildomus veiksmus. Tradicinė meksikietiška kiaulienos karnitos mėsa virta apelsinų arba laimo sultyse kartu su prieskoniais, tokiais kaip raudonėlis, lauro lapai, juodieji pipirai ir malti kmynai.
Pagal kitus tradicinius receptus kiauliena kepama didžiulėje kiaulienos taukų talpoje kartu su kai kuriais prieskoniais. Nors aš neturiu nieko prieš kiaulinius taukus ir kitus sveikus gyvulinius riebalus, jie gali būti netvarkingi! Jau nekalbant apie pavojingumą, jei šalia laksto vaikai.
Mano versijoje rasite keletą netradicinių ingredientų, įskaitant kepsnių padažą ir garstyčias.
Įvairūs kiaulienos karnito gaminimo būdai
Norėdami gauti geriausius karnitus, mėgstu naudoti greitpuodį, nes tai greita, paprasta ir mažai pastangų reikalaujanti. Taip pat tiks lėta viryklė (ty puodas) ar net troškinimas olandiškoje orkaitėje. Kai kiauliena visiškai iškepa ir suminkštėja, ji karamelizuojama po broileriu.
Kaip baigti kiaulienos Carnitas mėsą
Yra keletas skirtingų variantų, kaip išgauti skanius traškius gabalėlius ant sultingo kiaulienos kepsnio. Aš gaminu broileryje, nes tai greita ir paprasta. Kitas variantas – keptuvėje pakepinti mėsą alyvuogių aliejuje arba riebaluose. Taip pat galite panaudoti šiek tiek likusio kepimo skysčio, kad mėsa būtų drėgna, kol ji kepama/verda. Sultys susikoncentruoja paskutiniame gaminimo etape ir suteikia dar daugiau skonio!
Kaip naudoti kiaulienos Carnitas mėsą
Čia yra tiek daug skanių patiekalų variantų. Man patinka gaminti baltymus dideliais kiekiais, kad juos būtų lengva naudoti pietų ir vakarienės receptuose. Išbandykite šį karnitos receptą ant nachos, carnitas tacos arba įdarytų į kesadilijas. Štai keletas patiekalo užpildymo variantų:
Mėsa taip pat puikiai tinka salotoms ar ryžių dubenims. Jūs netgi galite jį naudoti pusryčiams ant troškintų daržovių ir kiaušinių.
Geriausia mėsa Carnitui
Pagal šį receptą tiks kiaulienos užpakaliukas be kaulų arba su kaulais. Galite rasti kiaulienos mentės, kuri iš esmės yra tas pats dalykas. Tačiau kiaulienos nugarinės šiame recepte nerekomenduoju. Kiaulienos užpakalis yra riebesnis mėsos gabalas ir ilgiau išsilaiko geriau nei kiaulienos nugarinė. Riebalai taip pat būtini, kad rezultatai būtų švelnūs ir sultingi!
Ar galiu tai užšaldyti?
Taip! Viskas, ką galiu padaryti iš anksto ir pašildyti vėliau, mano knygoje yra naudinga visiems. Tai neveikia taip puikiai, jei užbaigiate visą receptą ir užšaldote galutinius rezultatus. Geriausias būdas ilgai laikyti kiaulienos karnitą yra lėtai virti mėsą, praleisti broilerį ir užšaldyti susmulkintą mėsą. Taip pat kai kurias sultis galite išsaugoti šaldiklyje pakartotiniam pašildymui.
Kai būsite pasiruošę kiaulienos karnitams, atšildykite mėsą, įpilkite sultinio ir pašildykite keptuvėje. Užbaikite su karštu aliejumi keptuvėje arba po broileriu. Likučius būtinai laikykite sandariame inde.
Kiaulienos Carnitas receptas
Šis pagardintos, susmulkintos kiaulienos traškiais galais ir gabalėliais receptas yra skanus vienas arba ant kukurūzų tortilijos su avokadu, svogūnu ir laimo išspaudimu.
Instrukcijos
-
Kiaulieną supjaustykite 3 colių gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį.
-
Garstyčiomis įtrinkite visus kiaulienos gabaliukus.
-
Mažame dubenyje sumaišykite kokosų cukrų, čili miltelius, papriką, kmynus, košerinę druską, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir kajeno pipirus.
-
Pagardinkite kiaulieną prieskonių mišiniu, apversdami, kad apsemtų visas puses.
-
Supjaustykite svogūną ir sudėkite į greitąjį puodą su sultiniu, obuolių sidro actu ir kepsnių padažu.
-
Maišykite, kad susijungtumėte.
-
Sudėkite pagardintą mėsą į greitąjį puodą.
-
Uždėkite dangtį, uždarykite vožtuvą ir virkite aukštu slėgiu 65 minutes, po to natūraliai atleiskite slėgį.
-
Išimkite kiaulieną į didelę kepimo skardą ir leiskite pakankamai atvėsti, kad galėtumėte ją apdoroti.
-
Atvėsusią mėsą susmulkinkite ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos, išmeskite kaulą, jei toks yra.
-
Kepkite mėsą 5-10 minučių, kol viršus ir kraštai šiek tiek apskrus. Dirbkite partijomis, jei vienai kepimo skardai yra per daug.
-
Patiekite tortilijose, ant salotų arba ant ryžių dubenėlių.
Pastabos
- Iš greito puodo likęs virimo skystis yra puikus sriubos pagrindas.
- Norėdami gauti didesnį kiaulienos užpakaliuką, pagardinkite du kartus.
- Norėdami virti lėtoje viryklėje, virkite ant silpnos ugnies 8 valandas.
- Norėdami gaminti olandiškoje orkaitėje, kepkite 300° temperatūroje 4-5 valandas.
Mityba
Patiekimas: 5ozKalorijos: 251kcalAngliavandeniai: 10gBaltymas: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTrans-riebalų: 0.1gCholesterolis: 91mgNatris: 944mgKalis: 666mgPluoštas: 2gCukrus: 6gVitaminas A: 1086TVVitamino C: 2mgKalcis: 55mgGeležis: 3mg
Ar kada nors valgėte kiaulienos karnitą? Koks jūsų mėgstamiausias būdas jį patiekti? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!