Aš paprastai nemėgstu sudėtingų, daug laiko reikalaujančių desertų receptų. Duok man gabalėlį vaisiaus ar sveikos energijos rutuliukų ir aš būsiu laiminga mama. Šie vaisių ir riešutų pyragų batonėliai užima šiek tiek daugiau laiko, bet labai to verti. Tai skanus, nešiojamas, vienos porcijos dydžio deserto pasirinkimas.
Aš dažnai kur nors keliauju, nesvarbu, ar tai būtų chiropraktiko kabinetas, vaikų sporto treniruotės ar netoliese esantis paplūdimys. Sausainių batonėliai yra puikus desertas šiomis įtemptomis dienomis. Ir, skirtingai nei pyragas ar pudingas, jie yra ne toks nepatogus patiekalų valgymui ir susibūrimams. Net jei tos dienos darbotvarkėje nieko nėra, jie vis tiek yra skanus skanėstas.
Vaisių ir riešutų desertų batonėliai
Dauguma pyrago batonėlių receptų gaminami naudojant pyrago mišinio dėžutę. Tai tikroji maisto versija! Čia nerasite augalinio aliejaus, geltonojo pyrago mišinio ar funfetti pabarstytų pyragų mišinių batonėlių. Ne todėl, kad aš prieš pyragus, bet pyrago mišinio sausainių batonėliai iš dėžutės nėra mano supratimo apie vertingą desertą.
Šie vaisių ir riešutų pyragų batonėliai yra be glitimo, be grūdų ir natūraliai pasaldinti medumi ir kokosų cukrumi. Viduryje esanti uogienė suteikia malonų kramtomąjį skonį. Galite nesunkiai pasigaminti šokoladinių sausainių batonėlių variantą ir vietoj uogienės į vidurį įdėti šiek tiek pusiau saldaus šokolado gabalėlių. Arba išbandykite PB ir J versiją su žemės riešutų sviestu ir uogiene centre.
Uogienės sluoksniui galite naudoti viską, ką turite po ranka, kas skamba gerai. Čia turiu chia sėklų gervuogių uogienės receptą, kuris yra skanus. Arba išbandykite mano draugės Heather braškių šaldiklio uogienę.
Riešutiniai variantai
Juose naudoju graikinius riešutus, nes man patinka jų kramtomas, mėsiškas skonis. Jei norite, taip pat galite naudoti pekano riešutus, migdolus ar anakardžius. Ir jei jums reikia visiškai atsisakyti riešutų, galite juos pakeisti kai kuriomis sėklomis. Išbandykite saulėgrąžų ar moliūgų sėklas. Negalite apsispręsti? Išbandykite įvairių riešutų ir/arba sėklų mišinį!
Keptuvės paruošimas pyrago batonėliams
Keptuvę galite patepti riebalais ir pabarstyti miltais, jei po ranka turite miltų be glitimo. Kitas variantas yra kokosų aliejaus kepimo purškalas arba pergamentinis popierius. Kadangi šių tortų batonėlių plutėje yra medaus, ji gali prilipti prie keptuvės dugno, jei nėra kliūties.
Vaisių ir riešutų pyrago batonėlių receptas
Šis švelniai saldus pyrago batonėlių receptas yra riešutinis ir minkštas, jo viduryje yra tik vaisių užuomina.
Ingridientai
Vaisių sluoksnis
- ⅔ puodeliai uogienė (arba vaisių tyrė arba vaisių sviestas, bet kokio skonio)
Instrukcijos
Padarykite plutą
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
-
Riebalais ir miltais ištepkite 8 × 8 kepimo formą ir atidėkite į šalį.
-
Vidutinio dydžio arba dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius, baltymus pasilikdami riešutų užpilui.
-
Įmaišykite medų ir lydytą sviestą arba kokosų aliejų ir atidėkite.
-
Nedideliame dubenyje sumaišykite kepimo soda į kokosų miltus.
-
Į kiaušinių masę supilkite kokosų miltų mišinį ir išmaišykite, kad susimaišytų.
-
Įpilkite vandens ir maišykite, kol susimaišys.
-
Tolygiai paskleiskite plutos mišinį ant paruoštos kepimo formos dugno ir rankomis tolygiai paskleiskite ir prispauskite tešlą.
Padarykite užpilą
-
Maišytuvu arba virtuviniu kombainu susmulkinkite graikinius riešutus, kol jie bus smulkiai sumalti.
-
Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų.
-
Į kiaušinių baltymus išplakti kokosų cukrų, vanilę ir cinamoną, tada įmaišyti maltus graikinius riešutus.
-
Užtepkite kiaušinių baltymų mišinį ant uogienės ant plutos.
-
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes arba iki tamsiai auksinės rudos spalvos.
-
Prieš pjaustydami kvadratėliais, atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Pastabos
- Jei norite patys pasigaminti greitą uogienę, šiame chia sėklų pudingo recepte yra paprastas chia sėklų gervuogių uogienės receptas.
- Likučius laikykite sandariame inde.
Mityba
Kalorijos: 252kcalAngliavandeniai: 28gBaltymas: 5gRiebalai: 14gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 3gTrans-riebalų: 0.1gCholesterolis: 56mgNatris: 139mgKalis: 101mgPluoštas: 3gCukrus: 19gVitaminas A: 156TVVitamino C: 2mgKalcis: 27mgGeležis: 1mg
Daugiau paprastų desertų receptų
Trokštate paprastesnių receptų ar reikia ko nors skanaus kitam užkandžiui? Išbandykite vieną iš šių receptų!
Kaip pritaikysite vaisių ir riešutų pyragų batonėlius? Kokius užpildymo ir užpilimo variantus naudosite? Palikite komentarą ir pasidalinkite žemiau!